Inspiration inspires
Leestijd: ca. 1 minuut
Iedereen heeft wel een grote inspirator, waar je op elk moment door geïnspireerd kan worden.
Doordat wij constant bij moeten blijven qua interieurtrends en kennis, bezoek ik veel vakbeurzen. Een favoriet is die in Milaan, waar ook jonge nog onbekende designers, grappige en leuke dingen laten zien. Welke zomaar weer een voorloper kan zijn op een nieuwe trend.

Mijn inspirators zijn onder andere Remy Meijers en Marcel Wolterinck. Deze designers zetten een krachtige eigen stijl neer. Ze volgen geen trends, maar gaan uiteraard wel mee met de tijd. Prachtige interieurs creëren zij, met ieder zijn eigen handtekening.

Wanneer ik een interieurontwerp maak, ben ik “stijlloos”. Ik vind het belangrijk dat mijn klant weet dat ik hun wensen vertaal in hún interieurstijl. Het kan zijn dat een stijl aanspreekt, dan neem ik dat mee in mijn advies. Maar ook een combinatie van verschillende stijlen kan het startpunt zijn. Het belangrijkste is dat het als eenheid en als eigen aanvoelt.
Het gaat erom dat je als bedrijf zijnde je missie en identiteit kan laten zien in het interieur; jouw handtekening moet eronder staan.
Deze quote van Coco Chanel is één van mijn favorieten: “an interior is the natural projection of the soul”. Dat begint altijd met mijn luisterende oor. En dan komen wij vanzelf bij jouw projectie! Ook benieuwd naar jouw weerspiegeling? Laten we beginnen met een kopje koffie of thee!

Bron & fotografie: remymeijers.com, wolterinck.com, elle.fr/deco, residence.nl, nicolas-tosi.com