Happiness inspires productivity
Leestijd: 1,5 minuut
Een klein kantoor of een flexibele werkplek; het is de trend van het moment. Dit komt mede door de groei van ZP-ers. Zo’n werkplek moet natuurlijk wel inspirerend genoeg zijn om er elke dag met plezier te gaan werken.

Wanneer je je met veel mensen in een kleine ruimte bevindt, zal er een ‘clean desk- policy’ kunnen gelden. Maar wist je dat je daardoor ook veel productiever bent. Ook zijn in zulke ruimtes akoestische panelen of afscheidingen een must have.
Voor (kleine) werkplek geldt vaak dat je beter met lichte kleuren kunt werken. Deze reflecteren het daglicht en daardoor komt er letterlijk licht in je brein. Maar het hoeft niet per se wit te zijn, want er zijn ook mooie verzadigde en/of stimulerende tinten. Maar de keuze van kleur is, vooral in kleine ruimtes, erg belangrijk. Laat je dus goed adviseren.

Als je kiest voor beplanting werkt dit voor een vrolijke en creatieve gemoedstoestand. Maar het straalt ook comfort en gezelligheid uit. Wat je tegenwoordig veel ziet, ook in bedrijfsverzamelgebouwen, dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van grote bureaus, maar dat mensen samensmelten aan grote eettafels. Het huiskamergevoel is heel trendy.
Voor een opgeruimd gevoel en de efficiëntie zijn dichte kasten en weggewerkte snoeren belangrijk. Een overdaad aan prikkels werkt namelijk averechts.
Je wilt dat je klanten of bezoek zich thuis voelen en bovenal moet iedereen zich comfortabel voelen.

 

Een praktische indeling, goed kleurgebruik en doordachte ideeën van je kantoorruimte zorgen ervoor dat je fijne werkplekken kunt creëren. Met weinig middelen kan een ruimte al heel iets anders uitstralen. Mocht je daar niet uitkomen, dan kan ik je hier uiteraard in adviseren.
Want jouw comfortabele, efficiënte, productieve, gezellige maar ook inspirerende kantoor creëer ik graag voor jou!

 

“You have to make every single detail perfect and you have to limit the number of details” Jack Dorsey