Geen eenheid, geen harmonie
Leestijd: ca. 1 minuut
Aanschaffingen voor interieur, iedereen heeft zo wel zijn of haar eigen inkoop kanalen. “Daar heb ik een mooie tafel gezien, aan de overkant een mooie vloer en weer ergens anders een sfeervolle bank die heerlijk zit”. Als dan alles bij elkaar komt, vormt het geen eenheid. Mensen hebben geen helikopterview. Dit komt veelvuldig voor en is heel normaal.
Vaak word ik dan pas als interieurontwerper ingeschakeld om er toch een natuurlijke samenhang van te maken. Achterafgezien heb je dan de verkeerde aankopen gedaan en ben je eigenlijk veel duurder uit.

Om een aantal voorbeelden te noemen.
Nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig groter dan 10 of 15 jaar geleden. Dus het is heel praktisch om bij de indeling van je interieur ook te denken aan het lichtplan, de juiste plekken voor stopcontacten en eventueel vloerpots.
Dit geldt tevens voor kantoren die (op)nieuw ingericht moeten worden. Denk hierbij ook aan de akoestiek en een lichtplan met zoveel mogelijk natuurlijk licht, zodat werknemers effectief kunnen werken.
Ook als er voor een uitbouw gekozen wordt, is het handig om mij als interieurontwerper vooraf al in te schakelen. Want soms als een uitbouw 20 of 30 cm langer gemaakt wordt, kan het zijn dat er een standaardformaat keuken in past in plaats van een op maat gemaakte keuken.

Mij als interieurontwerper inschakelen werkt in je voordeel; iemand die van A tot Z met jou, jouw architect en aannemer meedenkt.