Maak van je huis een museum
(Leestijd: ca. 1 minuut)

In musea waren de muren vroeger allemaal wit en strak en draaide het alleen om de kunst. Tegenwoordig ga je naar een museum en beleef je de kunst. Dit komt mede omdat er bijvoorbeeld in het Rijksmuseum geen kunstwerk meer op een witte muur hangt. Met andere omgevingskleuren kun je namelijk een heel andere beleving neerzetten. Het is betekenisvol en je gaat op in je omgeving.
Laat je inspireren deze week in de diverse musea die we rijk zijn tijdens de Nationale Museumweek!

Wat vind je van het idee meesterwerken en -kleuren in je interieur te halen? Kleur en mooie dessins maken het warmer, sfeervoller en spannender. Sikkens speelt hier goed op in door een verfwaaier aan te bieden met alle kleuren die gebruikt zijn in het Rijksmuseum.
Maar ook het prachtige behang uit de BN Dutch Masters collectie is geïnspireerd door onze meesterwerken en draagt bij aan een “master interior”. Bijvoorbeeld de “Amandelbloesem”, je ziet de Japanse invloed van het werk van Van Gogh, is een kleurrijk behang.
Tijdens de Nationale Museumweek (9 t/m 15 april 2018) kun je inspiratie opdoen in diverse musea, maar uiteraard help ik je ook graag!